Preskočiť na hlavný obsah

Veľký protikorupčný pochod II: Skutok sa stal a počuli to všetci!

Najprv si musíme pripomenúť, že korupcia na vysokých miestach ešte stááále neexistuje. Tak a je to. Študentská iniciatíva vyústila dnes do druhého veľkého protikorupčného pochodu (ďalej už len VPP, lebo to odmietam rozpisovať). 

Ulice hlavného mesta sa naplnili tisíckami ľudí, ktorí prechádzali ulicami ovešaný nápaditými transparentmi (k nim sa dostaneme) a burácajúcim skandovaním sa snažili vyhnať ten odpad z hradu. Okrem nich to skúšali aj v Košiciach a Prahe.


To slovo „tisíce“ určite médiá klasicky okrešú na „niečo nad tisíc“, či dokonca „pár stovák“, ale fotky myslím si jasne dokazujú, že klamať nemá zmysel. Hlavné dôvody pochodu boli rovnaké, ako na minulom, okrem zrušenia „mekyho amíkov“, ktoré už stihli za tých šesť týždňov odklepnúť. Čo ale nestihli, je odvolanie ministra (z)vnútra, ktorý celému davu študentov pekne leží v žalúdku. Svedčia o tom aj geniálne heslá na transparentoch ako „Sfúknite Kaliho“ či „Robber Kaliňák“, na ktorých som sa mimoriadne bavil. 


Na VPP sa objavili okrem študentov stredných, vysokých škôl, organizátorov, či študentov študujúcich v zahraničné aj nejaké tie známe mená. Jedným z nich napríklad (pre mňa) boh slovenského humoru Janko Gordulič, ktorý sem prišiel zhrnúť to, čo už mnohí pred ním, ale stále to tam nejak nie je počuť. K záveru vystúpila aj pani Remiášová so svojim emotívnym príhovorom a o hudobnú vsuvku sa postarala aj skupina Christmas.


Nebudem tu z toho robiť ale nejaký článoček, tých bude dosť keďže na VPP sa zúčastnilo podľa môjho odhadu každé existujúce aj neexistujúce slovenské médiu. Čoho bolo ale na proste dosť bola kalí.. do prdele... polície a ochranné zložky, ktoré tentokrát vytvorili geniálnu bariéru pred celým pochodom, takže päťmetrový banner s nápisom „SKUTOK SA STAL“ vôbec nebolo vidieť. A to už nespomínam obkľúčené ulice a policajné autá za ktoré by sa nemuseli hanbiť ani Semir a jeho nemeckí parťáci.

Ak si dnes plakal do vankúša, že bolo teplo alebo práve presviedčal babku že Fico nie je to pravé orechové, tak budúci pondelok padaj do ŽILINY alebo PREŠOVA a skús o tom presvedčiť aj ostatných. Keď už začali, prečo sa nepridať no nie? Tak a dosť bolo rečí o budení národa, keď ste to pretrpeli až sem, tak pozrite aj nejaké fotky.


Komentáre

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Slovenské tradície #1 - zabíjačka /nevhodný obsah/

Prečo by niekto fotil vraždu? Dobre... nebudeme sa tu hrať na nejakých ochrancov a citlivky.  Ak je niekto duševne labilný, miluje zvieratá viac ako ľudský život, alebo je vegetarián, prosím tento blog rovno preskočte. Fakt.. pod týmto milým čuníkom sa začne diať presne to, čo si myslíte...

Dedina, aneb prvomájové oslavy po západňársky

Tridsiaty Apríl, nedeľa, sviatok... nudíte sa a neviete čo od dobroty. Presne to sa mi dnes stalo. Tak som sa teda vybral pozrieť na ten hurhaj v dedine, veď určite sa bude stavať slávny máj. Ale nie v našej, až také zlé to so mnou nie je... Chcel som niečo viac tradičné, slovenské. Tak som si po browsovaní obecnými stránkami našiel, že v neďalekej dedine zvyknú na prvého mája robiť vatru v strede dediny. To znelo fajn, tak tradične. Tak som sa tam vybral.  Zvyšok príbehu, ako som našiel už postavený máj, ako bola vatra desať metrov od paneláku, či kolotoč pred obchodom, kde hral pán gitarista.... to všetko si už pozriete na fotkách nižšie. Nuž čo, nabudúce sa za vidinou tradičných osláv vyberiem radšej na východ. Ak ma to nenapadne o druhej poobede ako dnes.

Leto sa rozbieha, alebo The Paranoid v Pasohlávkach

Toto leto bude hashtag #theparanoid na tomto blogu asi dosť často. Naskytla sa mi totiž možnosť, pobehať s chalanmi z tejto slovenskej kapelky zopár letných žúrov, koncertov a festivalov. Dnes otvorili svoju letnú koncertnú šnúru v českých Pasohlávkach. Improvizácia bola dnes dosť na mieste, keďže rozbiehajúci sa festival, zamračené počasie a ľudia trošku skomplikovali celé fotenie. Tak som sa rozhodol pre (mne už pomaly vlastné) viacmenej backstagové fotografie. Či moja snaha zachytiť atmosféru trošku inak vyšla alebo nie, to už nechám opäť na názore každého, kto tieto riadky číta. Viac fotiek zo všetkých akcií nájdete určite na ich Instagrame , Facebooku a na stránke www.theparanoid.sk . A keď máte radi dobrý metalíček, tak určite kuknite aj YouTube , kde sa možno v zostrihoch z koncertov vyskytnú taktiež nejaké moje roztrasené zábery (smiech!).